Coatingvloeren

Wanneer u een industriële een vooral licht beschermende en stofvrije vloerafwerking nodig heeft, kunt u kiezen voor een coatingvloer.

Een coatingvloer is maximaal 1 mm dik en wordt opgebouwd uit een primerhechtlaag (zodat de coating hecht aan de ondervloer) en één of meerdere lagen gekleurde coating. Het is een totaal andere vloerafwerking dan een gietvloer.

De coatingvloer is in diverse uni kleuren (RAL kleuren) aan te brengen en geeft uw vloer direct bescherming en een egale kleurvolle uitstraling. Het is ook mogelijk om een transparante coatingvloer aan te brengen, zodat u de ondervloer kunt blijven zien.

Ook kunt u de coatingvloer in een antislip uitvoering aan laten brengen, waardoor de vloer stroef wordt.
De coatingvloer is goed reinigbaar en tevens is de vloer stofvrij en benzinebestendig.

Door deze eigenschappen is een coatingvloer uitermate schikt als vloer in onder andere garages, fabriekshallen, opslagruimtes en stookruimtes.

Bij een coatingvloer dient u er altijd rekening mee te houden dat de oneffenheden uit de ondervloer doortekenen, daarom is een vlakke en egale ondervloer vereist. Omdat een coatingvloer een dun vloersysteem is, kan het helemaal geen oneffenheden uit de ondervloer opvangen, zoals bij een troffelvloer of gietvloer wel meer het geval is.