• Gietvloeren

Gietvloeren

De gietvloer lijkt op het eerste gezicht enigszins op een coatingvloer, maar is een echt vloersysteem, sterker en dikker. Het is een totaal ander vloersysteem, welke qua eigenschappen ook goed geschikt is voor industriele ruimtes.

Een gietvloer is 1 tot 4 mm dik en wordt in één laag aangebracht (nadat er een primerhechtlaag/ schraplaag aangebracht is). Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met een toplaag (mat of glanzend, eventueel antislip).De gietvloer is er op basis van PU of epoxy producten.

De ondervloer dient zeer vlak te zijn, omdat de vloer anders wegloopt naar het laagste punt en dan nooit mooi en egaal aangebracht kan worden. Wanneer u een vlakke ondervloer heeft, kan de gietvloer perfect aangebracht worden en is hij gelijkmatig over de gehele oppervlakte verdeeld.

Ook de gietvloer is in diverse uni kleuren (RAL kleuren) leverbaar.
Tegenwoordig worden ook veel BETONLOOK gietvloeren gemaakt. Daarbij worden 2 standaard RAL kleuren artistiek door elkaar gemengd om de vloer een basic betonachtig uiterlijk te geven. De standaard gietvloeren worden ook vaak ingestrooid met flakes, waarmee u een decoratief effect op de vloer aanbrengt en daarbij ervoor zorgt dat de vloer minder uni wordt en de krassen die op de vloer komen minder opvallen.

De vloer is vloeistofdicht, goed te reinigen, zelfvloeiend, elastisch en flexibel, stoot- en slijtvast en heeft een goede hardheid.

Kortom, allemaal eigenschappen voor een goede sterke industriële vloer.Daarom wordt de vloer ook vaak aangebracht op scholen, garages en ziekenhuizen.

Als afwerking kan een matte of glanzende toplaag gekozen worden, een en ander is geheel afhankelijk van uw wensen en gebruiksdoeleinde.