• Troffelvloeren

Troffelvloeren

Bij troffelvloeren maken wij onderscheid tussen twee verschillende types, te weten een industriële en een decoratieve troffelvloer.

De industriële troffelvloer wordt vooral gebruikt op plaatsen waar hoge mechanische eisen gesteld worden en waar goede hygiënische omstandigheden noodzakelijk zijn. U dient hierbij te denken aan vloeren in magazijnen en laboratoria.

Decoratieve troffelvloeren worden juist gebruikt in ruimtes voor hun mooie en vaak kleurrijke uitstraling, zoals bij recepties van bedrijven, in winkelpanden of in uw woonhuis. De vloer geeft hier een toegevoegde waarde aan het geheel en laat zich met de diverse mogelijkheden ook goed hiervoor lenen. Op de meeste projecten worden daarom deze troffelvloeren aangeboden, hetzij met verschillende soorten toplagen (antislip, urinewerend e.d.).

Bij deze vloeren is het tevens mogelijk om uw bedrijfslogo of andere afbeeldingen/borders/vlakken in de vloer te maken, zodat u een uniek product heeft.
Een troffelvloer heeft als voordeel dat het een dik vloersysteem is van ca. 6 mm en dat door de lagenopbouw en uitharding van de epoxy de vloer zeer sterk is. Door de vaak gemeleeerde structuur zijn krasvorming en vervuiling minder snel zichtbaar (uiteraard altijd wel aanwezig). Tevens is de vloer goed reinigbaar, vloeistofdicht en heeft een hoge bestendigheid tegen chemicaliën.

Troffelvloeren zijn ook bijzonder goed geschikt voor sanitaire ruimtes daar deze, in combinatie met de holplinten onder de wandtegels, naadloos aangebracht worden en er tevens goed afschot in gemaakt kan worden naar afvoerputten/-goten toe. Dat resulteert in een naadloze en makkelijk te reinigen vloer.

De troffelvloer wordt door ons voorzien van een glanzende of matte toplaag, welke ook ingestrooid kan worden zodat hij direct een goede antislip afwerking heeft. De vloer is geheel gesloten en heeft geen open structuur.